Posted by: jaanarai | November 9, 2010

Iines retkeilee

Syksyn aikana teimme Iineksen kanssa pari hauskaa shelttikaveriretkeä. Ensimmäinen oli Savo-Karjalan shelttien ruskaretki Väisälänmäelle ja toinen Masi-sheltin (ja sen isännän ja emännän) kanssa Haminalahden kulttuuripolulle.

Iineksen eväänä jäniksenkorvat

Ruskaretkelle menimme Eijan, Ricon ja Nemon kyydissä. Matka Lapinlahden perukoille sujui  hyvin Eijan kanssa koirajuttuja rupatellessa, paitsi että Iines oksensi syliini ja auton lattialle lähes viime kilometreillä. Eija ei (onneksi) ollut moksiskaan vaan pysäytti auton ja antoi talouspaperirullan. Pikasiivouksen jälkeen ajettiin kokoontumispaikalle.  Isolla porukalla lähdettiin polkua pitkin kohti grillikotaa. Shelttejä oli retkeilemässä viitisentoista. Heti reitin alussa koirat päästettiin irti ja laukka alkoi. Oli hienoa seurata, miten iso lauma koiria juoksee edellä polkua pitkin välillä leikkien ja välillä palaten tarkistamaan, että isäntäväet ovat vielä tallella. Koirat saivat telmiä vapaasti eräällä pellolla. Minulla oli kamera mukana, josta tietysti sammui patterit ennen ensimmäistä valokuvaa. Onneksi muilla oli kameroita, joten sain juttuun mukaan kuvan reissusta (kiitos Masin emäntä Kerttu!). Iineksen äiti Helmi oli myös reissussa, mutta eivät ne reagoineet toisiinsa oikein mitenkään. Eniten Iines leikki Masin kanssa ja Masillahan virtaa riittää.  Kodalla Iines hölmöyksissään laski jänksenkorvansa maahan ja Masihan nappasi ne välittömästi. Siitä se ralli alkoi, Masi edellä ja Iines perässä. Koko ruskaretki kesti parisen tuntia ja Iines oli aivan väsyksissä reissun jälkeen. Paljon uusia koiria, metsässä ja pellolla juoksemista ja leikkimistä, paljon uusia paikkoja ja hajuja. Vähemmästäkin pieni uupuu. Lisää tällaisia reissuja!

Iines von Wrightien maisemissa Haminalahdessa

Ruskaretkellä suunnittelimme Masin isäntäväen kanssa jo uutta reissua Haminalahden kulttuuripolulle. Muutaman viikon päästä se sitten toteutuikin. Korkki, Kerttu ja Masi tulivat hakemaan minut ja Iineksen. Tällä kertaa automatkasta selvittiin ilman oksennusta. Alkumatkasta jouduttiin pitämään koirat kiinni läheisen maantien takia. Metsän sisällä sitten pennut päästettiin irti ja ralli alkoi. Hillitöntä juoksemista edestakaisin, hyppimistä, pentupainia. Jos me ihmiset käveltiin neljä kilometriä niin koirat juoksivat varmasti vähintään kaksikymmentä. Maasto oli aika vaikeakulkuinen  ja korkeuserot olivat suuret. Kävelimme hiljakseen jutellen, maisemista nautiskellen ja koirien riemusta iloiten. Reitin varrella oli muutamissa kohdissa opastauluja, jotka kertoivat von Wrightien veljesten taiteellisesta urasta Haminalahdessa. Saimme siis taidetietoutta reippaan ulkoilun lomassa. Todella mukava reissu mukavassa seurassa!

Kaverukset hengähdystauolla


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: