Posted by: jaanarai | November 9, 2010

Babe-agilitykurssilla

Kurssin alkuohjeita kuuntelemassa

Kauan odotettu agilitykurssi Kurkimäessä alkoi lopultakin. Kurssilaisia on kuusi, joukossa Iinekselle koirapuistosta tuttu mittelspitz Ilpo. Agilityhalli on rakennettu viime keväänä ja se on alustaltaan ja esteiltään tosi hieno ja huipputasoinen.

Iines käyttäytyi tosi nätisti vaikka tilanne oli niin uusi ja jännittävä. Etukäteen olimme ajatelleet, että Iines tapansa mukaan ryntäilisi leikkimään muiden pentujen kanssa eikä malttaisi keskittyä. Olimme onneksi väärässä ja oli rauhallinen ja totteli minua hyvin. Minä tein harjoitukset Iineksen kanssa ja Jari toimi huoltojoukkoina: valokuvasi, toi leluja ja piti huolta ettei namit lopu kesken. Ohjaaja otti meidät opastettavaksi koirakko kerrallaan muiden tutustuessa sillä välin tilaan ja esteisiin tai käydessä rauhoituskävelyllä ulkona. Pääsimme harjoittelemaan matalia puomiesteitä kahteen otteeseen sekä suoraa ja kieroa putkea kumpaakin kertaalleen.

Iines odottaa lupaa hypätä

Puomiesteellä Iines istui odottamaan tosi keskittyneesti ja hyppykutsusta hyppäsi molempien esteiden yli. Muutaman hypyn jälkeen se kuitenkin päätti kiertää esteet ja kipitti sitten hakemaan minulta palkkaa luoksetulosta. Itsepintaisesti se kiersi esteen kunnes minä hyppäsin edeltä. Myöhemmin kun saimme harjoitella itsenäisesti se taas hyppäsi “oikeaoppisesti” hyppykäskystä. Suoralla putkella ohjaaja piti Iinestä putken toisessa päässä ja minä ryömin puoliksi putken sisään toisessa päässä houkuttemaan sitä putken läpi. Iines tuijotteli epäluuloisesti putkea mutta tuli luokseni ja putken läpi kun ohjaaja työnsi sitä liikkeelle takapuolesta. Seuraava läpimeno sujui jo vauhdikkaamin ja lopulta Iines yritti päästä putken sisään omin päin ilman kehoitusta. Kierolla putkella ei ollut enää mitään ongelmia. Putkeen-pyynnöstä se heti kipitti putken läpi vaikkei nähnyt missä toinen pää on. Pidennettiin putkea ja taas Iines menee reippaasti läpi. Se oli tosi hauskaa koiran kanssa toimimista ja odotamme innolla seuraavaa kurssikertaa.


Responses

  1. Kun pient kaveriamme on odotettu niin kauan 2 vuotta , en heti uskaltanut antaa itselleni lupaa innostua.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: