Posted by: jaanarai | September 28, 2010

Iines matkoilla

Viikonloppuna matkustin Iineksen kanssa junalla Jarin luo Kouvolaan. Junamatka oli Iinekselle ensimmäinen. Kuopion asemalaiturille päästyämme kuulutus pelästytti Iineksen täysin, se yritti rimpuilla itsensä takaisin asematunneliin. Kuulutuksen päätyttyä se kuitenkin rauhoittui ja kuljeskelimme kaikessa rauhassa laiturilla. Juna oli jo valmiina lähtöraiteella ja menimme tutustumaan lemmikkivaunuun. Vaunussa ei ollut silloin ketään muuta, joten Iines sai haistella vaunun vapaasti.

tutustumiskierroksella

Vaunuun tuli Kuopiosta Ella trikki-collie Lunan kanssa. Junan lähdettyä liikkeelle Luna näytti Iinekselle mallia matkustamisesta, se oli niin ihanan rauhallinen. Aikansa koirat haistelivat toisiaan ja Lunan asetuttua aloilleen Iineskin rauhoittui. Häiriötä alkumatkasta tuotti humalainen mies, joka ei oikein tiennyt mihin oli menossa ja yritti tarjota seuraansa myös meille. Parin vaunussakäynnin jälkeen hän onneksi jätti meidät ja koirat rauhaan. Humalaisen vierailut saivat myös koirat levottomiksi, mutta Iines rauhoittui sylissä maisemia katsellen.

Ellan ottama kuva matkalaisista

Matka sujui tosi nopeasti Ellan kanssa jutellen Pieksämäelle asti. Ella ja Luna jäivät sinne ja vaunuun tuli nuori nainen lemmikkioravansa kanssa. Iines sai haistella oravan boxia ja vähän siellä nukkuvaa oravaakin. Muita ei koko kolmetuntisen matkan aikana vaunuun tullut, joten Iines nukkui rauhassa lähes koko matkan.

Iines rentoutuu

Kouvolassa Jari oli asemalla vastassa ja Iineksellä ilo ylimmillään. Riehakkaan jälleennäkemisen jälkeen ajettiin suoraan Jarin luo ja haisteltuaan asunnon läpi Iines oli heti kuin kotonaan. Se söi iltaruoan ja hyppäsi sohvalle lepäämään. Vielä iltalenkki ja nukkumaan. Lauantaina Iines kävi esittäytymässä Jarin äidille ja oli Jarin isän luona hoidossa sen aikaa kun kävimme tekemässä ruokaostot (Ilkka on Iinekselle entuudestaan tuttu). Lauantain kävelyillä kävimme kolmesti katsomassa läheistä koirapuistoa, mutta kertaakaan siellä ei ollut ketään. Yhdellä käyntikerralla sain houkuteltua ohikulkevan noutajanpennun isäntineen hetkeksi leikkimään. He eivät olleet koskaan olleet koirapuistossa pennun pelokkuuden takia. Iines leikitti pentua reippaasti muttei liian riehakkaasti.

Sunnuntaina kävimme vielä Jarin veljen luona näytillä ja kerran koirapuistossa. Tällä kertaa siellä oli muutama koirakaveri ja kolme poikaa tuli myös tutustumaan koiriin. He innostuivat juoksuttamaan Iinestä ja se oli heti juonessa mukana. Pojat levittäytyivät ympäri puistoa ja kukin vuorollaan kutsui Iinestä. Se juoksi innoissaan pojan luota toisen luo jne. Puistoleikit väsyttivät sopivasti Iinestä ja junamatka kotiin sujui lepäillessä keskellä vaunun käytävää, vaikka lemmikkivaunussa oli seitsemän koiraa, kissa ja kani. Ihanaa, että matkat sujuivat niin hyvin ja Iines otti Jarin kodin niin helposti omakseen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: